add 11 9

ProRankTrackers nybörjarguide – Hur man börjar (Svenska)

Välkommen till ProRankTracker! Här är en snabb guide i 10 steg som hjälper dig komma igång och hitta runt enkelt

 1. Titta på vänster navigeringsmeny. Den menyn har följande sektioner:
  Rankingar – där du kan se dina rankingdata på olika sätt
  Rapporter
   – där du kan generera och hantera dina rapporter
  Hantera
   – du kan hantera kontots URL:er, Grupper, Taggar, Sparade filter och Papperskorg.
  Lägg till för att spåra – du kan lägga till URL:er och termer som ska spåras. Två metoder finns tillgängliga – wizard och lägg till avancerat.
  Verktyg – du kan upptäcka termer dina webbplatser redan rankar för med verktyget Upptäck rankingar och även få nyckelordsförslag. Du kan också hitta API-dokumentation här om din prenumeration har tillgång till API.
 1. Låt oss börja med att lägga till dina första URL:er och termer som ska spåras. I den vänstra menyn klickar du på Lägg till Wizard (i sektionen Lägg till och spåra).Det finns flera alternativ men vi håller oss till grunderna för tillfället så att du kan förstå hur saker och ting fungerar.

  Lägg till en ny URL som ska spåras, lägg till nyckelorden nedanför och klicka på Nästa.
  Du kan använda sektionen Grupper för att gruppera URL:er och Taggar för att gruppera termer (nyckelord). Användare kan använda dem senare för att filtrera visningar och rapporter. Du kan lägga till det nu och gå tillbaka till de alternativen senare.

  I det andra steget kan du spåra Stationära resultat, Android- eller iPhone-resultat samt bestämma för vilken sökmotor. Du kan välja ett eller flera alternativ. Observera att varje kombination kommer räknas och visas som en enskild term.
  Nedanför väljer du den lokala sökmotorn, en plats och ett språk.
  Klicka på Spara.

  Medan PRT kontrollerar dina data så kan vi ta en titt på andra delar av verktyget.

screenshot

 1. PRT-inställningar: Klicka på kugghjulet uppe till höger och sedan på PRT-inställningar.
  I sektionen ”Allmänt” väljer du din tidszon i listan.
  För att matcha dina preferenser så kan du till höger ändra utseendet från ljust läge till mörkt läge. Du kan också ändra språket för gränssnittet och rapporterna om du vill.
  Observera att utseendet och språket också kan ändras direkt under kugghjulet uppe till höger.Diagrammens skala under sektionen ”Rapporter” är också något du kanske vill uppdatera nu. Det bestämmer hur diagrammen visas på hela webbplatsen – Linjär (samma vikt till alla rankingar) eller Logaritmisk (mer vikt till topprankingar).

  Om du har en logotyp så kan du ladda upp den i Egen logotyp under sektionen ”Märkeslös” så att du kan börja sätta ditt eget märke på dina rapporter eller göra dem märkeslösa.

screenshot

screenshot

screenshot

 1. Till höger om kugghjulet uppe till höger hittar du konto-ikonen (användare) med alternativen för konto och fakturering under den.
  Under frågetecken-ikonen hittar du alla hjälpalternativ som hjälper dig med alla problem eller frågor du kan ha. Där hittar du dina ärenden och livechattsupport, en länk för att boka personlig utbildning, en omfattande kunskapsbas med vanliga frågor, guider och videoguider.

screenshot

screenshot

 1. Låt oss nu gå tillbaka till URL-vyn för att se om den URL vi la till för att spåra redan har uppdaterats med rankingar. I vänster meny klickar du på URL-vy under Rankingar.
  URL-vyn är verktygets ”huvudsida”. Den visar alla dina termers rankingar sorterade efter URL.
  Om du klickar på Filter överst på sidan så kan du filtrera de data som visas på sidan.
  Till höger om den knappen kan du klicka på Ladda ned, vilket låter dig omedelbart skapa en rapport av den här sidan med de data som visas. Du hittar de här rapporterna senare i Rapportcenter under Överblicksrapporter.
  Under filter- och Ladda ned-sektionen finns det en ruta med statistik.
  I statistikrutan hittar du de förändringar i dina rankingar som hänt under de senaste 24 timmarna, 7 dagarna eller 30 dagarna samt hur många termer som för närvarande rankas i de olika rankingintervallerna (#1, #2–3, #4-10, #11-20, #21-100, #100+).

screenshot

 1. Sen finns det en ruta för varje spårad URL. I den här rutan ser du rankingarna och andra data för varje term. Som standard förhandsvisas bara fyra termer. Längst ned till höger i varje tabell kan du klicka för att visa alla termer.
  Om du bockar i kryssrutorna till vänster om termerna så visas fem ikoner längst ned i tabellen för åtgärder du kan tillämpa för de valda termerna.Kolumnerna som visas som standard är: Typ, Term, Indexerad URL (som den visas i sökmotorn), Termkombination (inkluderar lokala och mobila inställningar), Rank (den aktuella rankingen), Dag (gårdagens ranking), Vecka (ranking för en vecka sedan), Månad (ranking för en månad sedan), Volym L (lokal sökvolym) och Trend (ett 30-dagars förloppsdiagram).

  Dessa kolumner visas som standard. Det är inte alla kolumner som kan visas, och du kan även ändra kolumnernas ordningsföljd. För att göra det klickar du på knappen ”Kolumner & sortering” överst på sidan.

  Under kolumnen Rank ser du om rankingarna redan har uppdaterats. Om de inte gjort det kan du prova att ladda om sidan efter några minuter.
  Resten av rankingkolumnerna (Dag, Vecka, Månad) fylls i med tiden.

screenshot

 1. Vid sektionen under statistiken och ovanför URL-rutorna finns det:
  Massåtgärder: flera åtgärder du kan vidta för URL:er och termer genom att först klicka på deras kryssrutor och sedan tillämpa åtgärden.

  Kolumner & sortering:
   klicka på knappen och i fönstret som visas kan du – ändra ordningen på URL-rutorna på sidan (Sortera URL:er efter), ändra ordningen på termerna i tabellerna (Sortera termer efter), markera/avmarkera vilka kolumner som ska visas på sidan och ändra ordningen på kolumnerna genom att dra och släppa kolumnrutorna.När du klickar på någon av kolumnrutorna så ser du ett nummer. Ordningen är från vänster till höger, från 1 till 19 och upp till 12 kolumner kan väljas.

  Förutom standardkolumnerna hittar du fler kolumner du kan aktivera här:
  Titel (titeln som den visas i sökmotorn, Basrank (första spårade rankingen), Högsta rank (den högsta spårade rankingen), Språk, Plats, Enhet, Volym Global (Global sökvolym) och Taggar.

  Till höger om den här sektionen kan du ändra antalet termer som visas per sida och visa alla eller förhandsgranska på hela sidan (alla URL-rutor).

screenshot

screenshot

 1. När man klickar på de små Trenddiagrammen så öppnas ett fönster som visar termens rankingutveckling (Historisk graf för rankingar). Du kan också enkelt ändra datumintervallet du vill se i det fönstret.
  För en mer detaljerad daglig utveckling klickar du på Daglig vy under Rankingar i menyn till vänster.

screenshot

 1. Uppe till vänster hittar du en ögonikon (snabbvy) och en allmän sökfunktion.
  Att klicka på ögonikonen får du snabb tillgång till URL:er, Grupper, Taggar och Sparade filter i URL-vyn, Termer i term-vyn och Rapporter.
  Den allmänna sökfunktionen låter dig börja skriva och efter de tre första tecknen får du snabba resultat för att visa URL:er, Grupper, Taggar, Sparade filter, Termer och Rapporter.

screenshot

 1. En sista viktig sida att lägga märke till är Hantera URL:er i menyn till vänster.
  Här ser du en lista på alla URL:er du spårar, när de lades till, hur många termer de har (aktiva/i papperskorgen) och Grupperna de är med i. När du håller muspekaren över varje URL-rad får du även till höger snabb tillgång till flera verktyg och rapporter – URL-vy, Daglig vy, Hela SERP:ar, Upptäck rankingar och Nyckelordsförslag som redan filtrerats för denna URL.
  Du hittar alternativen Redigera URL, Lägg till nya termer och Radera URL längst till höger.

screenshot

Ha det så kul på din resa med ProRankTracker! Vi hoppas du snabbt kommer förstå hur viktigt PRT kan vara för din verksamhet.

 

Börja GRATIS – sv.proranktracker.com