add 11 1

ProRankTracker’s beginnersgids – Een aanbevolen start (Nederlands)

Welkom bij ProRankTracker! Hier is een korte handleiding in 10 stappen om je te helpen een vlotte start te maken en gemakkelijk je weg te vinden

 1. Kijk naar het linker navigatie menu. Dit menu bevat de volgende secties:
  Ranglijsten – waar je je rangschikkingsgegevens op verschillende manieren kunt bekijken.
  Rapporten – waar je rapporten kunt genereren en beheren.
  Beheren – je kunt de URL’s, groepen, tags, opgeslagen filters en prullenmand van het account beheren.
  Toevoegen aan track – je kunt URL’s en termen toevoegen om te volgen. Er zijn twee methoden beschikbaar: wizard en geavanceerd toevoegen.
  Tools – je kunt termen ontdekken waarvoor je sites al zijn gerangschikt zijn met de Rankings-ontdekkingstool en zoekwoordsuggesties krijgen. Je kunt hier ook de API-documentatie vinden als je plan API-toegang heeft.
 1. Laten we nu beginnen met het toevoegen van je eerste URL’s en termen die moeten worden gevolgd. Klik in het linkermenu op Wizard Toevoegen (in het gedeelte Toevoegen aan track).Er zijn verschillende opties, maar we houden het voorlopig bij de basisdingen om te begrijpen hoe de dingen werken.

  Voeg een nieuwe URL toe die moet worden gevolgd, voeg de onderstaande trefwoorden toe en klik op Volgende.
  Je kunt de sectie Groepen gebruiken om URL’s en tags te groeperen in Termen (trefwoorden). Gebruikers kunnen ze later gebruiken om weergaven en rapporten te filteren. Je kunt het nu toevoegen of deze opties later opnieuw bekijken.

  In de tweede stap kunt je de resultaten van Desktop, Android of iPhone volgen en beslissen op welke zoekmachine. Je kunt één of meer mogelijkheden selecteren. Houd er rekening mee dat elke combinatie wordt geteld en weergegeven als een andere term. Selecteer
  hieronder de lokale zoekmachine, een locatie, en een taal.
  Klik op Opslaan.

  Terwijl PRT je gegevens controleert, gaan we enkele andere onderdelen van de tool bekijken.

screenshot

 1. PRT-instellingen: Klik op het wielpictogram rechtsboven en vervolgens op – PRT-instellingen.
  Selecteer in het gedeelte ‘Algemeen’ je tijdzone in de lijst.
  Om aan je voorkeur te voldoen, kun je het uiterlijk aan de rechterkant van de lichte modus naar de donkere modus schakelen. Je kunt desgewenst ook de interface en de taal voor rapporten wijzigen.
  Let op dat de weergavemodi en taal ook direct kunnen worden gewijzigd onder het wielpictogram in de rechter boven hoek.Grafieken Schaal onder het gedeelte “Rapporten” is ook iets dat je nu misschien wilt bijwerken. Het bepaalt hoe je grafieken voor de hele site ziet: lineair (zelfde gewicht voor alle ranglijsten) of logaritmisch (meer gewicht toegekend aan toprangschikkingen).

  Als je een logo hebt, kunt je dit uploaden in het gedeelte Aangepast logo onder het gedeelte ‘White Label’, zodat je kunt beginnen met het witte etiketteren van je rapporten.

screenshot

screenshot

screenshot

 1. Aan de rechter kant van het wielpictogram in de rechter bovenhoek vindt je het accountpictogram (gebruiker) met de account- en factureringsopties eronder.
  Op het vraagtekenpictogram vind je alle hulpopties om je te helpen met elk probleem of elke vraag die je hebt. Daar vind je de ticket- en chatondersteuning, een link om 1-op-1 training te boeken, een uitgebreide FAQ-kennisbank, tutorials en videotutorials.

screenshot

screenshot

 1. Laten we nu teruggaan naar de URL-weergave en kijken of de URL die we hebben toegevoegd om te worden gevolgd, al is bijgewerkt met ranglijsten. Klik in het linkermenu op de URL-weergave onder Rankings.
  De URL-weergave is de “hoofd” pagina van onze tool. Het toont al je termenrangschikkingen per URL.
  Als je bovenaan op Filter klikt, kan je de gegevens filteren die op de pagina worden weergegeven.
  Rechts ervan, als je op Downloaden klikt, kun je vanaf deze pagina direct een overzichtsrapport maken met de gegevens die je ziet. Je vindt deze rapporten later in het Rapportcentrum onder Overzichtsrapporten.
  Onder de filter- en downloadsectie vindt je het vak met statistieken.
  In het vak Statistieken vind je 24-uur/7-dagen/30-dagen veranderingen in je rankings en hoeveel termen er momenteel in de verschillende rangen staan (#1,#2-3,#4-10, #11-20, #21-100, #10+).

screenshot

 1. Dan is er een vak voor elke bijgehouden URL. In dit vak zie je de ranglijst en andere gegevens voor elke term. Standaard worden slechts vier termen als voorbeeld weergegeven. Je kunt klikken om alles weer te geven door rechtsonder in elke tabel te klikken om deze uit te vouwen en alle termen te zien.
  Als je de selectievakjes links van de termen aanvinkt, worden linksonder in de tabel vijf pictogrammen weergegeven met een paar acties die je kan toepassen op de geselecteerde termen.De standaardkolommen die je ziet zijn: Type, Term, Geïndexeerde URL (zoals weergegeven in de zoekmachine), Term Combinatie (inclusief lokale en mobiele instellingen), Rang (de huidige rangschikking), Dag (rangschikking van gisteren), Week (rangschikking een week geleden), Maand (rangschikking een maand geleden), Volume L (plaatselijk zoekvolume) en Trend (30 dagen voortgangsgrafiek).

  Deze kolommen worden standaard weergegeven. Het zijn niet alleen kolommen die je kan weergeven, en je kan ook de volgorde van de kolommen wijzigen. Om dat te doen, klik je op de knop”Kolommen & Sorteren” hierboven.

  Onder de kolom Rang kun je zien of de rangen al zijn bijgewerkt. Als dit niet het geval is, probeer dan de pagina na een paar minuten te vernieuwen.
  De rest van de rangschikkingskolommen (Dag, Week, Maand) wordt gevuld met tijd.

screenshot

 1. In het gedeelte onder de statistieken en boven de URL-vakken zijn er:
  Bulkacties: verschillende acties die je kunt uitvoeren op URL’s en termen door eerst hun selectievakjes aan te vinken en vervolgens de actie toe te passen.

  Kolommen en sorteren
  : klik op de knop en in dit venster, kun je –de volgorde van de URL-vakken op de pagina wijzigen (URL’s gerangschikt op), de volgorde van de termen in de binnenste tabellen wijzigen (termen gerangschikt op), kolommen selecteren/deselecteren die op deze pagina moeten worden weergegeven en de volgorde wijzigen van de kolommen door de kolommenvakken te slepen en neer te zetten.Wanneer je hier op een van de kolomvakken klikt, zie je een nummer. De volgorde is van links naar rechts van 1 tot 19 en er kunnen maximaal 12 kolommen worden geselecteerd.

  Naast de standaardkolommen vindt je hier meer kolommen die je kunt activeren:
  Titel (de titel zoals deze in de zoekmachine wordt weergegeven), Basis (eerste gevolgde rangorde), Top (hoogste gevolgde rangorde), Taal, Locatie, Motor, Apparaat, Volume G (Globaal zoekvolume) en Tags.

  Aan de rechterkant van deze sectie kan je het aantal weergegeven termen per pagina wijzigen en alles weergeven of een voorbeeld weergeven op de hele pagina (alle URL-vakken).

screenshot

screenshot

 1. Als je op de kleine trendgrafieken klikt, wordt een venster geopend waarin je de rangorde van de termen kunt zien (Grafiek van de rangschikkingsgeschiedenis). Je kunt ook eenvoudig het datum bereik wijzigen dat je in dat venster wilt zien.
  Voor een meer gedetailleerde dagelijkse voortgangsweergave, kun je klikken op de dagelijkse weergave onder Rankings in het linker menu.

screenshot

 1. Linksboven vindt je een oogpictogram (snelle weergave) en een algemene zoekopdracht.
  Als je op het oogpictogram klikt, krijgt je snel toegang tot URL’s, groepen, tags en opgeslagen filters in de URL-weergave, termen op termijnweergave, en bekijk rapporten.
  Met de algemene zoekopdracht kan je beginnen met typen en na de eerste drie tekens krijg je snel resultaten om URL’s, groepen, tags, opgeslagen filters, voorwaarden en rapporten te bekijken.

screenshot

 1. Een laatste belangrijke pagina om op te merken zijn de URL’s beheren in het linkermenu.
  Hier zie je een lijst van al uw bijgehouden URL’s, wanneer elk is toegevoegd, hoeveel termen het heeft (actief/verplaatst) en de groepen die het bevat in. Wanneer je de muisaanwijzer over elke URL-rij beweegt, heb je ook snel toegang tot verschillende tools en rapporten: URL-weergave, dagelijkse weergave, volledige SERP’s, Rankings-detectie en zoekwoordsuggesties die al zijn gefilterd met deze URL.
  Je vindt de opties URL bewerken, nieuwe termen toevoegen en URL verwijderen uiterst rechts.

screenshot

Geniet van je ProRankTracker-reis! We hopen dat je snel zult zien hoe belangrijk PRT kan zijn voor je bedrijf.

 

Start GRATIS – nl.proranktracker.com