add 11

En begynderguide til ProRankTracker (Dansk)

Velkommen til ProRankTracker! Her er en hurtig 10-trinsguide, så du kan komme godt i gang med at bruge værktøjet.

 1. Tag et kig på venstre navigationsmenu. Denne menu indeholder følgende sektioner:
  Placeringer – hvor du kan få vist dine placeringsdata på forskellige måder
  Rapporter – hvor du kan generere og administrere dine rapporter
  Administrér – hvor du kan administrere de URL’er, Grupper, Tags, Gemte filtre og Papirkurven, der er tilknyttet din konto.
  Føj til tracking – hvor du kan tilføje URL’er og søgeord, som skal trackes (spores). Der er to måder, hvorpå du kan tilføje søgeord: Smart og Avanceret tilføjelse.
  Værktøjer – hvor du kan se, hvilke søgeord dine websites rangerer for i forvejen (under Placeringsopdagelse) og få forslag til nye søgeord. Derudover kan du finde API-dokumentationen, hvis API-adgang er inkluderet i dit abonnement.
 1. Lad os starte med at tilføje de første URL’er og søgeord, der skal trackes. Klik på ”Smart tilføjelse”, som du finder under ”Føj til tracking” i venstremenuen.Der kan du se flere valgmuligheder, men vi starter med de mest almindelige, så du kan forstå, hvordan systemet fungerer.Indtast en ny URL, og tilføj en liste med søgeord, der skal trackes. Klik på ”Næste trin”.
  Du kan bruge sektionen ”Grupper” til at gruppere dine URL’er, og sektionen ”Tags” til at gruppere dine søgeord. Senere kan du bruge dem som filtre i dine visninger og rapporter. Du kan tilføje dem nu eller komme tilbage og gøre det senere.Når du har klikket på ”Næste trin” kan du se sporingsindstillinger for Desktop, Android eller iPhone samt forskellige søgemaskiner. Du kan vælge én eller flere varianter. Husk, at hver kombination bliver vist som et nyt søgeord.
  Nedenunder kan du vælge en lokal søgemaskine, en lokation og et sprog.
  Klik på ”Gem”.Mens PRT tjekker dine data, lad os tjekke de andre features, som du finder i PRT.

screenshot

 1. PRT-indstillinger: Klik på tandhjulet øverst i højre hjørne, og klik dernæst på ”PRT-indstillinger”.
  I sektionen “Generelt”, indstil din tidszone ved at vælge fra listen.
  I højre side kan du skifte mellem lyst og mørkt tema alt efter dine præferencer. Hvis du vil, kan du også ændre sprogindstillingerne for brugerflade og rapporter.
  Du kan også altid ændre temaet og sproget via menuen under tandhjulet.Her i starten kan det også være en god idé at opdatere indstillingerne for ”Grafskala” i sektionen “Rapporter”. Indstillingerne definerer, hvordan du ser grafer på tværs af PRT: Lineær visning lægger lige vægt på alle placeringer, og Logaritmisk visning lægger mere vægt på topplaceringer.Hvis du har dit eget logo, kan du uploade det under ”Tilpasset logo” i sektionen ”White Label”. På den måde kan du fjerne vores logo fra dine rapporter og personalisere dem.

screenshot

screenshot

screenshot

 1. Til højre for tandhjulet (øverst i højre hjørne) finder du et ikon for din brugerkonto. Der kan du se valgmuligheder vedrørende din konto og fakturering.
  Hvis du klikker på spørgsmålstegnet til venstre for tandhjulet, kan du få svar på dine spørgsmål og hjælp med dine udfordringer. Der finder du dine oprettede supportsager, en supportchat, et link til booking af 1-til-1-oplæring, en stor FAQ-vidensdatabase, vejledninger og videovejledninger.

screenshot

screenshot

 1. Nu kan vi komme tilbage til URL-visning og se, om den URL vi har tilføjet, er blevet opdateret med placeringer. Fra venstremenuen, klik på ”URL-visning”, som du finder i sektionen ”Placeringer”.
  URL-visning er hovedsiden af vores værktøj. Den viser alle dine søgeordsplaceringer, grupperet efter URL’er.
  Hvis du klikker på ”Filter” i toppen, kan du filtrere de data, der bliver vist på siden.
  Til højre for ”Filter” finder du knappen ”Download”. Der kan du øjeblikkeligt oprette en oversigtsrapport med de data, du ser på siden. Senere kan du finde disse rapporter i venstremenuens sektion ”Rapporter”, under ”Rapportcenter”.
  Under sektionen med ”Filter” og ”Download” er der en statistikboks.
  I statistikboksen kan du finde 24-timers/7-dages/30-dages ændringer i dine placeringer samt se, hvor mange søgeord der pt. rangerer i de forskellige placeringskategorier (#1, #2-3, #4-10, #11-20, #21-100, #100+).

screenshot

 1. Så er der en boks for hver URL, der bliver sporet. Inde i denne boks kan du se placeringer og andre data for hvert søgeord. Som standard kan du se fire søgeord, men du kan klikke på ”Vis alle” i det nederste højre hjørne ved plus-ikonet og se hele listen.
  Hvis du sætter tjekmærker til venstre for søgeordene, kan du se fem ikoner i venstre side, i bunden af tabellen. Der kan du vælge, hvad du vil gøre med de valgte søgeord.De standardkolonner du kan se er: Type, Søgeord, Søgeordskombo (inkl. indstillingerne for lokalitet og mobilvisning), Indekseret URL (sådan som den ses i søgemaskinen) og Placering (nuværende placering). Hvis du klikker på plusikonet til venstre for dit tjekmærke, kan du se placeringsdata som Dag (gårsdagens placeringer), Uge (placeringer fra for en uge siden), Måned (placeringer for en måned siden), Volumen L (lokal søgevolumen) og Trend (et diagram med 30-dages udvikling).Disse kolonner bliver vist som standard. Du kan ændre indstillingerne og få vist flere kolonner, og du kan ændre rækkefølgen af de kolonner, der bliver vist. For at gøre det, klik på knappen ”Kolonner & Sortering” ovenover.I kolonnen ”Placering” vil du kunne se, om placeringerne er blevet opdateret. Hvis du stadig ser ældre data, så prøv at genindlæse siden om et par minutter.
  Resten af placeringskolonnen (Dag, Uge, Måned) vil vise mere data med tiden.

screenshot

 1. I sektionen under statistikboksen og over URL-boksene kan du se følgende:
  Massehandlinger (bulk-handlinger): Handlinger, som du kan udføre på flere URL’er og søgeord ved at sætte tjekmærker i boksene og klikke på ”Gem”.
  Kolonner & Sortering
  : Klik på knappen for at ændre rækkefølgen af de viste URL’er (vælg ”Sortér URL’erne efter”), ændre rækkefølgen af de viste søgeord i indre tabeller (vælg ”Sortér søgeord efter”), vælge hvilke kolonner der bliver vist på denne side og flytte rundt på dem ved at trække og slippe kolonneboksene.Når du klikker på kolonneboksene på denne side, vil du se et nummer. Rækkefølgen er fra 1 til 19 fra venstre til højre side, og du kan vælge op til 12 kolonner, der vil blive vist.Udover standardkolonnerne vil du på denne side finde flere kolonner, som kan aktiveres:
  Titel (metatitlen sådan, som den vises i søgemaskinen), Basisplacering (den tidligste registrerede placering), Topplacering (den højeste registrerede placering), Sprog, Lokation, Søgemaskine, Enhed, Global Søgevolumen og Tags.I denne sektions højre side (samme linje, hvor du kan se ”Massehandlinger” og ”Kolonner & Sortering”) kan du klikke på plusikonet og ændre antallet af søgeord pr. side og vælge enten ”Se alle” eller ”Forhåndsvisning” (af alle URL-bokse).

screenshot

screenshot

 1. Hvis du klikker på plusikonet til venstre for et søgeord, kan du se et Trend-diagram. Når du klikker på det, vil du se et nyt vindue, som viser udviklingen i søgeordets placeringer (Placeringshistorik). Du kan også nemt ændre tidsperioden, der bliver vist i det vindue .
  For at kunne se en mere detaljeret visning af daglig udvikling, klik på ”Dagsvisning” under ”Placeringer” i venstremenuen.

screenshot

 1. Scroll op igen, og du vil kunne se et ikon for hurtigvisning (et øje) samt et søgefelt øverst i venstre side.
  Klik på hurtigvisningsikonet, hvor du kan se URL’er, Grupper, Tags og Gemte filtre i ”URL-visning”, søgeord i ”Søgeordsvisning” og rapportvisning.
  søgefeltet kan du begynde med at indtaste de første 3 bogstaver, og der vil blive vist resultater for URL’er, Grupper, Tags, Gemte filtre, Søgeord og Rapporter.

screenshot

 1. Den sidste side, der er vigtig at lære om,er ”Administrér URL’er” fra venstremenuen. Der kan du se en liste med alle dine sporede URL’er samt information om, hvornår du har tilføjet URL’en, hvor mange søgeord den har (både eksisterende og slettede), og hvilke grupper den hører til. Hvis du holder musen over en URL-række, kan du i højre side se en hurtig genvej til flere værktøjer og rapporter: URL-visning, Dagsvisning, Hele SERP’er, Placeringsopdagelse og Forslag til søgeord.
  Helt ude i venstre side kan du se ikonerne ”Redigér URL”, ”Tilføj nye søgeord” og ”Slet/gendan URL”.

screenshot

Nyd din rejse med ProRankTracker! Vi håber, at du snart vil opdage, hvor meget PRT kan gavne din virksomhed.

 

Prøv det GRATIS – dk.proranktracker.com